Startsidan  ·   Instagram  ·   WeHeartIt  ·   Tumblr

Masai

Skrivet:    ·  Diani Beach 2014, Äventyr
Vi har inte bara hunnit med safari dessa dagar, vi har också hunnit med ett besök på i en Masaiby - förhoppnigsvis får vi tid att åka tillbaka dit då vi blev inbjudna till middag och att de ska slakta en get för vår skull - hoppas vi får en dag över, vilken ära det skulle vara!
Killen som visade oss runt kallde vi för Ole, hela hans namn var på tok för krångligt att komma ihåg. Han var en av de 52 personer som bodde i byn. En by är en familj, fadern hade 6 fruar och tillsammans med alla deras barn bodde dom i små fina lerhyddor. Hyddorna är placerade i en ring, i mitten av ringen finns ett törnsnårsstaket där de innanför har sitt älskade boskap - på så sätt har dom gjort vad dom kunnat för att itne hyenor, geoparder eller lejon ska ta några djur för dem. 
Vi blev instuerade av byns eldman hur de gör eld och fick dessutom varsina eldredskap för att ta med hem till vårt land och sprida kunskapen. Som "bränsle" användes torkat elefantbajs - självklart ville vi ha varsin påse sådant också, en sån chans för man ju bara inte missa! ;)
Som avslut stämmde hela byn in i sång och där stod vi som trollbundna medan de dansade på deras härliga vis - lite annat än i Sverige!
 
Skolan och kyrkan
Ole och jag poserar stolta framför byns boskap.
 



DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR

Namn: Caroline Nelson
Ålder: 17 år
Bor: Norrköping och Askersund
Sysselsättning: Jobbar på Mcdonalds och pluggar till Djurvårdare
Intressen: Fotografera, Djur, Träna, Resa, Filmer
Framtidsplaner: *Volontärarbeta i Kenya, Diani Beach, med marinekologi sommaren 2014* Praktisera som vet.assistent i Uganda 2015.* Möjligen plugga vidare till veterinär i Budapest alt. Edinburgh om några år.* Resa jorden runt och älska livet!*