Startsidan  ·   Instagram  ·   WeHeartIt  ·   Tumblr

Don´t Kill the Magic

Skrivet:    ·  Inspiration, Vardagens Guld
Go´ Kväll, 
Vilken härlig kväll det här är! Har en sånhär härlig sprudlande känsla i kroppen. Jag ler som ett fån för mig själv medan jag dansar utan hämmningar till MKTOs Classic. Underbart! 
 

Städa.Tvätta.Äta.Sova

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Tjena,

Idag är tvätt och städdag, har aldrig städat såhär noga sen jag flyttade hit 2012 men en rensning behövs ibland!

Nu, medan tvätten torkar , blir det foood ♡coscos & ärtor ♡


Go Crazy in Silence

Skrivet:    ·  Inspiration, Vardagens Guld
Hejhå, 
Idag har jag tvätt och städdag - välbehövligt + att det förhoppningsvis ser fint ut när jag kommer hem i Augusti. Har lite biverkningar av malaria profylaxet så har haft svårt att sova i natt + att jag mått illa, är yr osv, ska ta lite mindre dos nästa lördag helt klart! Orkar inte gå och må halv dåligt fram till Oktober då jag kommer sluta med dessa piller. 

Hur som så fick jag syn på denna bild på facebook för en stund sedan och kände att nej dethär måste jag vet mer om! Så kollade på youtube och hittade filmen nedan. Lägg märke till när han kommer ut från rummet hur man hör all teknik!

 

Spotta i motvind

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Tjena Kings! 
Go´ Söndag, inte sant? Kan ni förstå att såhär dags om en vecka sitter jag på planet till Afrika - då är det dags att på riktigt visa de egenskaper som min mor lärt mig - ta hand om sig själv och stå på egna ben. Afrika är långt bort och det går inte att ringa lilla mamsen om saker skulle skita sig - känns spännande!
 
Efter dagens jobb blev det en härlig springtur - känns skönt att börja komma igång igen efter en vinter med nästan bara jobb och skola! Har sprungit intervaller ett tag nu och idag känndes verkligen skillnad på distans passet. Orkade hålla högre tempo hela passet - denna älskvärda känsla!!
Hittade lite nya vägar, kom visserligen ut i typ 110 cm högtgräs fullt med tisstlar, men de va bara lite extra motstånd. Kände mig sådär lagom smart när jag dessutom spottade i motvind (smartskaf)... inte att rekommendera..
 
Nu soffan, boken och isvatten!
 
 

My Place

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halloj,
Jag är inte den personen som gärna bjuder hem folk om de inte är mina närmsta vänner. Förr hade jag inga problem med det alls och hade gärna människor som sprang i dörren som de ville, men på senare tid har lägenheten blivit my private place och jag är lite egoistisk - men jag vill ha det för mig själv. Vissa bryr sig inte, vissa blir fruktansvärt nyfikna och andra blir rent av irriterade - för er som blir de senare : här kommer en liten sneakpeak så nu slipper bli så sura och istället kan lägga er härliga energi på annat, sånt som är viktigt exempelvis!

'

Peace in Mind Comes from Within

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halloj, Godingar, 
Här sitter jag och snuttar lite på en stor kopp te och lyssnar på radio medan jag börjar plocka ihop lite packning inför nästa helg då jag far iväg. Har ett stort problem, mina böcker kommer väga så mycket att jag inte kommer kunna ta med dem allihop - hur ska man kunna välja!!?  Dessutom vill jag ju mer än gärna ha mindre packning med mig dit så jag kan ta med mig något hem om det skulle vara så. Tur jag börjar i tid så jag hinner sova på saken flera gånger om. Hur som så är det såhär härligt lugnt idag, alla festprissar är väl på bråvalla så inatt kan jag sova ostört vilket kan vara sällsynt en fredagskväll/natt. 
 
Har fixat lite här hemma så nu är det ännu lite mer hemtrevligare än förut, som grädde på moset har jag tänt lite ljus och har gjort det allmänt mysigt helt enkelt - sånt kan man väl ändå aldrig få nog av!? Saknas bara doften av mat eller bullar hihih
 
Imorgon har jag sovmorgon och börjar inte fören kl 10.45, vilket betyder att om jag tar mig i kragen så hinner jag träna innan - eller så kommer latmasken i mig krypande och jag stannar på soffan lite för länge...
 
Har även lite hemliga planer på G - vill inte säga mer än att ni kommer få veta vad det handlar om i sinom tid - men just nu vill jag bara göra er lite nyfikna genom att säga att det kommer bli underbart och ni kommer få hänga med via bloggen!

 
 
 

Lion King 10 y/o

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Fick syn på bilden nedan i morse, visserligen 1 dag för sent men det är värt o fira denna fina films 10 årsdag trots att det kanske blir 2 - 3 dagar sent - inte sant!? + vem tackar nej till att fira något?

Tacksam in i själen

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halloj Godingar!
Nu är jag hemma från dagens bravader. Ledig från donken betyder passa på att följa med Anita till kliniken - underbart! När jag hade praktik hos veterinärerna på kolmården hade jag turen att träffa Anita, otroligt härlig människa som med sin goa brytning på lettiska låter mig ta del av vadagen som veterinär - hemskt tacksam är jag och hoppas att någon gång kunna ge något tillbaka som är värt minst lika mycket!
 
Övrigt så har bråvalla campingen öppnat nu och själva festivalen drar väl igång imorgon, detta betyde sprudlande glada människor på stan, i buskar och på spårvagnaran - lite extra liv i Norrköping helt enkelt. 
 
Nu ska jag sova och ladda om inför mogondagen med ännu en lärorik dag i Söderköping. 
God Natt Finisar!

Strömming á la Mangrund

Skrivet:    ·  Inspiration, Vardagens Guld
Halloj,
Idag efter jobbet och en springtur fick jag extremt sug efter fisk. Uppvuxen på en ö som man är, där fisk är vardag, var det självklart att det skulle bli kvällsmat. Abborre är det bästa men tätt följt av strömming , eller sill som folk på västkusten kallar det. Jag tänkte dessutom att ni ska få chansen att göra som jag - så gottit!
Detta är vad som behövs + salt & smör. Strömming fileer, cream cheese av något slag som fyllning, jag har val färskost med örter men du kan fylla med lite vad som; kaviar, annan smak på färskost tex. Jag valde också att göra potatismos istället för bara potatis.
Lägg upp fileerna ock försök para ihop två fileer med ca samma storlek.
Bre ut din fyllning på hälften av fileerna. Ta rikligt då blor det godast!
Lägg ihop fileerna som dubbelmackor. Stek nu i rikligt med smör - då smakr fisk som bäst. Glöm heller inte att salta!! Stek ca 2-3 minuter på varje sida.


Sådär, Strömming á la Mangrund!

Bad Boys

Skrivet:    ·  Inspiration, Vardagens Guld
Hallu Godingar!
Hoppas ni har det trevligt såhär en kväll i Juni. Själv kom jag nyss in från en springtur - det var på tiden!! - och ska när som krypa ner under täcket för natten. Satt som så många andra och skrollade genom nyhetsflödet på facebook och råkade av en slup hamna på en av metros alla artiklar. Denna gång med en snygging till brottsling i fokus. Läste genom artikeln och kommentarerna + dregalde lite över bilden i sådär 10 minuter...Ja - han är snygg, de tror jag att det är många som tycker trots att de i kommentarerna nedan artikeln skriver; "Han är psykopat", "Lås in han så vi får våra tjejer ifred" & "Han har en iskall blick. Psykopat. Men det passar ihop med kvinnor med så dålig självkänsla att de helst umgås med kriminella." osv. Kanske har jag fått det hela från bakfoten men tjejer, allvarligt - vem gillar inte en snygg badboy!? Det är ju inget fel med att tycka en grabb ser bra ut, brottsling eller ej - som många också skriver så kan utsidan vara yummy medan insidan kan slängas i sopporna. Snyggingar kan också göra dåliga val i livet, inte sant?
För min del - så där flera 100 mil bort, som bara ser bilder och läser artiklar, så kan jag väl ändå få dregla lite till utan att behöva känna mig träffad för "dålig självkänsla".. 
 

Midsommarhelgen

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halloj Godingar! Nu är jag snart hemma i Norrköping efter en helg vid sommarstugan. Jag börjar få riktig träsmak i rumpan nu efter att bara suttit stilla i tåg och bil hela dagen så ska bli så skönt att få gå hem från stationen! Helgen har varit så skön även om det inte varit särskillt varmt. Vi har haft riktiga sommarlovsdagar med fiske, fotboll, bad, kortspepl, grilla, kubb, kanotturer och så har jag självklart läst en hel massa ^^ Underbart!!












Back to Paradise

Skrivet:    ·  Inspiration, Vardagens Guld, Äventyr
Go Kväll kära du,
Jag ska nu gå till kojs, i morgon väntar jobb 6-15 och sedan tar jag tåget direkt upp till härliga sommarstugan för att fira midsommar. Detta är troligen den ända tiden jag får där iår vilket känns väldigt sorgligt - men då ska det den lilla tid jag har bli guld värd!Jag har varken internet eller täckning så kommer inte höras fören på måndag - möjligen på tåget när jag sitter och har lite tråkigt ;)
 
Ha det så himmla glatt, stek i solen och ha en underbar midsommar! Puss på er

 

Tid finns inte, endast klockor

Skrivet:    ·  Vardagens Guld

Mys Måndag

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
God Morgon!

Jag kom för ca en 1h sedan tillbaka hem från ett morgonbesök hos tandläkaren - ingen sovmorgon här inte.
Nu sitter jag i soffan, drick varm choklad, äter rostade mackor och kollar på animal planet - bästa av de bästa!

Ha en fin måndag godingar ♡



Helgen

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Såhär tillbringades helgen, kamerna ute i skogen - dock var söndagen på tok för varm för jacka, dvs en toppen dag i t-shirt och shorts!


Vill också passa på att säga grattis till min kärar bror som trots omständigheterna körde riktigt bra. Och dessutom till Lars, Jesper som överraskade mig rejält under helgen och knep finfina placeringar! Man blir så stolt :'D


Ute i skogen vandrar jag omkring

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hallooo,
Idag är det allvar - VM i Enköping är i full gång och jag har fått äran att springa/köra runt hela halva Enköping för att fota. Just för tillfället står jag ute i skogen och väntar på att grabbarna ska komma hit. Hoppas ni får en hätlig dag!


Selfie

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Åh, vår kära mentor Anna ska inte vara kvar till nästa år så en selfie var väl det bästa vi kunde göra sista dagen för att ha något mer än bara minnet. Hahah så goa!


Sommarlov

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Glatt sommarlov till alla er som fått det, till er andra - det är faktiskt fint väder ialla fall! Skolavslutningen idag bjöd på sång, kramar & stipendier - lilla jag lyckades på något vis få ett - ihihih så roligt och vad glad man blir :D
Starten på sommarlovet firas med jobb och tidigt i morgon går tåget mot min bror och VM!

Njut gott folk!


Dö för dagen

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halloj,
Så seg tjej här så jag vill bara lägga mig ner o dö för dagen. Fick skynda hem från jobbet igår och göra mig i ordning & duscha på rekord tid! Träffade glada gänget och hade kul hela natten lång - följden blev försovning till skolan och ångest att man ska jobba till 10 ikväll och därmed inte få sova fören typ 11...

Min fina vän Issa får stå för dagens bild! ♡


Stolt som Tuppen

Skrivet:    ·  Inspiration, Vardagens Guld
God Morgon GodisGubbar!
Jag har glömt att uppdatera er om hur det har gått för min bror även på Söndagens VM deltävling i Finland. Jag blir så stolt över min kära bruur när han kör sådär förhimmla bra som han kan. Även söndagen knep han en pallplats, 3a. Stolt som tuppen, i helgen får jag äntligen vara närvarande igen - med kameran i högsta hugg! I helgen går deltävlingarna i Enköping, Sverige - och jag är ledig från jobbet!
 
 
Hoppas ni får en trevlig dag!

Ny Design

Skrivet:    ·  Inspiration, Vardagens Guld
God Kväll Godingar, 
Som ni kanske vet vid detta lag är Måndagar = Kolmården för min del. Idag hade vi avslutning genom att gå runt i parken och kolla på näst intill alla shower plus äta lite glass - bättre avslutning kan man knappast önska sig! Väl hemma somnade jag i soffa då det har blivit lite dåligt med sömn de senaste nättrena och inatt lär inte bli bättre. Jag blev precis klar med den nya designen, hoppas ni tycker den är lika fin som jag - faktiskt väldigt nöjd även om jag skulle vilja göra lite små ändringar på headern, men det får vänta till senare för nu är det nog dags för mig att dejta kudden och sova. I morgon väntar realkampen på skolan och sedan en kort jobbpass. Ha de gott så länge, God Natt.
 

Kolmårdens Djurpark - Två

Skrivet:    ·  Vardagens Guld, Äventyr
Slutligen kom vi fram till de finaste djuren i hela parken! 

Kolmårdens Djurpark

Skrivet:    ·  Vardagens Guld, Äventyr
Hej Godingar! 
Även om vi spenderar mer tid på djurparken än många andra kan vi inte undgå att åka dit även på fritiden och bara turista runt med kameran i högsta hugg i högerhanden och en mjukglass i den andra soliga sommar dagar som denna- Det är ett visst lugn i att bara vara turist ibland och inte alltid tänka på anläggningsdesign, etologi eller något annat (egentligen fruktanskvärt intressant) - Att vila hjärnan lite helt enkelt. Nedan finns några bilder från dagen - se & njut på fina djur!
 
Fler kommer.

Kolmården

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halluu,
Evelina och jag bestämde oss för att en dag som denna var perfekt för en tur till Djurparken. Mer bilder kommer snart ;)




Lördag i Finland

Skrivet:    ·  Inspiration, Vardagens Guld
Min fina broder gasade till sig en fin 3 plats + bästa svensk på dagens vm deltävling i Finland. Här håller vi alla tummar och tår för att det ska gå minst lika bra i morgon! Puss till min bruur!
 
 
Klicka här för att höra en intrevju
 
Även nedan några ord om dagens tävling

Lördag

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hej Godingar,
Kvällen igår med klassen va kul, brännboll , twister, kubb, fotboll, bad, grill o massa skratt! Idag bosätter jag mig i soffan med gotti och läser/ kollar film hela dagen.








Uganda 2015

Skrivet:    ·  Inspiration, Vardagens Guld, Äventyr
Halloj,
Igår vid lunch fick vi det glädjande beskedet att skolan fått stipendium för de elever som laggt manken till och ordnat med en APL plats utomlands till våren 2015. Några ska åka till sydafrika och jobba med rovdjur, två till kambodja och jobba med elefanter, en till spanien för marina däggdjur och jag ska till uganda för att jobba som veterinär assistent. Det går knappt att beskriva hur underbart härligt detta känns! Att VI ska få denna möjlighet och jobba med erfrarna människor världen över, jag blir så stolt över alla mina goa klasskamrater som kämpat för dethär, måtte det gå bra för alla! Med glädje kommer alltid lite komplikationer - vi är 15 som vill åka men vi har endast fått medel för 10. I höst börjar alltså uttagningen - spännande och pirrigt men fy va roligt de kommer ha det, de som kommer iväg! Kenya i sommar och sedan Uganda efter några månader (förhoppningsvis) - underbart! Jag hoppas verkligen på att få se och uppleva annan kultur som gör att man kanske får en annorlunda syn på hela livet och ens tillvaro. Det ska bli så spännande att bo så mitt i allt - inga 5 stjärning hotell här inte då får man uppleva landet som bäst.
 
 

Nationaldagen

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
God Morgon Solstrålar!
Glad Nationaldag till er :D Här skiner solen, hoppas det håller i sig hela kvällen då vi ska ut o grilla o ha lite avslutning ikväll innan alla i klassen åker hem och splittras för sommaren.
Så, idag ska de alltså firas att vi bor i Sverige, oavsett ursprung så fyller vårt land år idag - det är väl ändå värt att fira!? Jag menar ta alla chanser till o ha en härlig kväll, inte sant? 
Bilden är från igår när grabbarna fick för sig att göra talkshow hahah så knas ^^

BBQ

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Tjosan,
Igår var vi elevambassadörer ovh grillade tillsammans under skoldagen - mysigt! Påväg dit fick jag samtal från jobbet om att jag skulle förbereda mig för att ha utbildning med nya medarnetare samma eftermiddag - det gick bra som tur är och idag väntar fortsättningen. Så kul att lära ut - man får verkligen känna hur det är att förklara pedagogiskt osv :D


GoPro Hero 3+

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hello,
Igår kom min gopro hem i brevlådan! Aaah så lyckligt nu kan ja filma undervattnet i Kenya - underbaaart!


Måndag

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhå,

Sista lektionen på Kolmården för detta läsår, nästa gång väntar hemligavslutning - Spännande! Nu har jag fixat alla piller och vaccin + annat som ska ingå i mitt reseapotek - resan känns så nära nu! :D








I loved u from the start

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Tjolo,
Här sitter jag på Katrineholms gator o väntar på tåget mot Norrköping. Det är så sjukt att alla betalningar osv är klara inför min resa, flygbiljetterna är utskrivna och allt är klart helt enkelt. Jag har beställt en GoPro 3+ som jag hoppas kommer nästa vecka. Är så sjukt taggad på att komma iväg nu så jag nästan avlider!


Namn: Caroline Nelson
Ålder: 17 år
Bor: Norrköping och Askersund
Sysselsättning: Jobbar på Mcdonalds och pluggar till Djurvårdare
Intressen: Fotografera, Djur, Träna, Resa, Filmer
Framtidsplaner: *Volontärarbeta i Kenya, Diani Beach, med marinekologi sommaren 2014* Praktisera som vet.assistent i Uganda 2015.* Möjligen plugga vidare till veterinär i Budapest alt. Edinburgh om några år.* Resa jorden runt och älska livet!*






Design