Startsidan  ·   Instagram  ·   WeHeartIt  ·   Tumblr

Uppe i gryningen

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
God Morgon,Anita och jag kom precis hem efter att ha varit ute o kollat på djur i gryningen. Bilen rullade kl 6 ftån stan ut i kolmörkret. En hel massa fåglar såg vi! Underbart o se solen gå upp - japp det var en soluppgång, det gäller att va upp i tid om man vill skymta solen dessa dagar. Jag fick min första julklapp , Anita gav mig en fågelbok - jag ska bli expert!
 
 
 
 

SysterYster

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhå, SACO mässan avklarad och jag ska bli; veterinär , astronom, spelutvecklare, militär, etolog, idrottslärare och biotekniker + att jag ska leva mitt liv som volontär på olika djurprojekt i världen - hur fett!? skulle bara behöva några liv till..

Efter att ha virrat runt i"storstan" med 175 påsar och kataloger hittade jag tillslut rätt . Min far och syster mötte mig vid tåget och myskväll blev det. Hjälpte systeryster att klä sin gran bla. ☆

Tur jag har denhär gullungen ☆♡



Journalistik - Inte min grej

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hej Godingar!
Det var länge sedan jag kom med något vettigt här men måste ursäkta mig med att jag verkligen har fullt upp med skola, jobb, körkort, skola, jägarskola och lite mer skola + att man vill försöka hinna med att se sina vänner innan man glömmer hur de ser ut. Det börjar närma sig nedräkning inför jullovet och snart slipper man sjuttioelva saker att göra varje kväll. 
Jag och Kalle gjorde förövrigt vår första riktiga, "proffesionella" intervju med viktiga människor idag - vi kan väl sammanfatta det hela med att journalistik och intervjuteknik inte är vår grej...
 
Som tur är läser jag till djurvårdare och inte journalist - pheuh! - och i morgon ska vi tillsamman med klassen dra oss mot Stockholm för att vandra lite på SACO mässan. Skolan i budapest jag kollat på ska finnas på plats - perfekt tlllfälle att höra sig för - även om en tripp till Ungern inte hade skadat! Där kanske det finns en annan framtid för mig än som usel journalist...

Plugg tills man stupar

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Då kör vi! Plugg tills man stupar, och sedsn lite till, verkar vara melodin vi kör på just nu... Te och godis får hålla mig vid liv heheh


Lämna in uniformen

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Go' Kväll sköningar!

Nu har jag kramat av folket från jobbet. Kändes så sorgligt att lämna in uniformen och att stämpla ut för sista gången på Donken. Jag har VERKLIGEN trivts bland alla härligt glada o mysiga kollegor! Nu är det dags att lägga all tid på sf och dom filurer som gömmer sig i biomörkret - så roligt!!

Son lite terapi har jag suttit vid Ellis piano i snart 2 timmar och klinkat - grannarna börjar nog snart tröttna hahah



I Dagsläget

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Morsning Korsning! 
Idag har jag varit på halkbanan med körskolan - suuuuperkul ihihi skulle vilja ha en egen såndär bana så man kan köra när man vill o sladda o ha sig. 
Igår var tanken att vi skulle på Hunger Games premiären som satte igång vid 00.01 - jag fick tyvärr hoppa över det men brudarna hade det as bra och filmen ska ha varit guld! 
 
Nu har jag precis skickat in ett religionsarbete som verkligen inte blev bra - suck! - och väntar på att maten ska bli genomkokt. Imorogn väntar nallarna, grisarna, pandor och tigrar - vill bara säga wiiii! I helgen är sista passen på mitt kära Donken och jag går därmed över helt till sf, på fredag är det dessutom exakt 4 veckor kvar till jullov. Många saker att se fram emot nu gullisar! 
 
Vill också skicka lite extra styrkekramar till min kära familj hemma i Askersund. Nedan är två bilder från vår lilla europa tourné när vi bila till Portugal. Älskade mor och bror <3
 

En Lördag i November

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhå,

Gymnasiemässa o jag har pratat som aldrig förr, träffa goa släkten i Linköping och nu har jag satt mig o klinkar på pianot. De är gott helt enkelt.


Vaccinerad, Taco o Glada Brudar

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Go' Kväll höjdare!
Nu börjar brudarna droppa av och det är dags för mig att gå till sängs o ladda upp för morgondagen med gymnasiemässa. Ikväll har vi hunnit med resevaccin- nu behöver jag inte ta hepatit a eller b spruta fören jag är 48 bast!!! så är mitt liv nästan över så känns bra hahah
Vi har snackat skit, käkat tacos, tittat på disney film♡♡ och haft allmänt mysigt!

På bilden ser vi Ewe med glajjor som Christer Fuglesang(??) använt på månen - merit till cv,t kanske hahah


Hopplagaloppla

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhå min lilltå! #bästpåattrimma
Okej, slut på larv..
 
Hur har ni det i regnrusket!? Dagen har verkligen inte bjudit på varken sol eller knappt ljus - vintern är på g! Trots en dag utan ordentligt dagsljus har jag det himmla bra, Torsdsg= parkens rovdjur och då kan man inte ha sura miner. Dessutom har jag blivit bjuden på winerbröd och bullar - ännu en anleding till att le lite extra. 
 
Nu sitter jag hemma och pluggar för fulla muggar, det kaanske, möjligtvis, lite grann kan hända att tankarna slinker iväg till vårens resa till afrika och annat skojsigt som ligger på vänt. Men precis som att jag inte pluggar nu och som att man ibland pluggar ihjäl sig - va gör det om 100 år?
 
Ha en trevlig kväll ♥
 

Långt bort åt helvete

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Antingen håller jag på att bli gammal i förtid eller så kommer de faktum att jag är född på 90 talet ikapp mig. Men fy vad irreterad jag kan bli av all teknologi! Att alltid, dag som natt, vara tillgängligt, online och bara ett sms bort. Jag kanske inte riktigt har kommit till det staie när man säger "de va bättre förr", men ack så nära! 
Jag vet , jag är själv ungdom - man får väldigt mycket, om int största dela av infon, från sociala medier, dvs internet, klart man hänger där. Men SNÄLLA folket, har ni inget bättre för er på kvällarna än att skriva statusar, sms, meddelande, eller söka cyberkontakt?
Ahah, jag vet vad du tänker - vad ska du säga som sitter och bloggar .. tyvärr har jag inget bra argument där hihi 
 
Hur som, så blir jag som sagt fruktansvärt irreterad när det plingar till i telefonen, är det inte sms, är det någn som ringer, ett mejl, en händelse på facebook, någon som pinnat en bild osvosv. Är det bara jag eller är det inte liiiite lockande att hoppa på mobilen, slänga ut den ur fönstret och be till gudaran för ösregn..
 
Hahah nej jag är inte bitter men bara i behov av att få vara ifred ibland. Att få sitta inlindad i filten på rummet, läsa en bok eller kolla på film utan att den ska durra, plinga, ringa och allt vad den där apparaten ständigt håller på med. Lite egentid är väl inte för mycket begärt? 
 
Helst av allt vill jag bara lämna allt och sätta mig mitt ute i skogen och filosofoera - långt bort från staden, dit ljusen inte når - där stjärnorna och månen är lampor, där bilars brummande, tutande och gnisslande inte hörs - lång utanför civilisation - långt bort åt helvete på ren bondsvenska. 
 
Ta inget personligt, jag blir glad innerst inne när vänner och familj hör av sig, inte kan väl ni veta att jag just då inte vill vara social. Men allmänt - lägg ifrån dig telefonen, plattan - whatever och gör något annat ett tag, lär dig något nytt, nyttja tiden till att träffa folk i verkligeheten eller ...ha lite lugn egentid.
 
Vad vet jag, kanske är det så att jag håller på att bli gammal i förtid..
 
 

Mot nya jaktmarker

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejsan Hoppsan!

Jag & Elli sitter på spårvagnen påväg o ska möta Ewvelinorna o ha lite myskväll - gullegosisar!

Imorgon väntar jobb bland burgare och pommes.



Perfekt kladdkaka, Afrika och styrkekramar

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halloj Godingar! Snö och vinter är vad det är i Norrköping nu för tiden. Jag drog upp persienerna i torsdags och möttes av den underbra synen av snötäckta gator, det blev till en dag i djurparken med busiga djur, snöbollar och vinterkläder! 
Jag har hunnit med något mer pass på Sf + personal bio : datkan man nog lära sig leva med hehe
 
Idag har jag jobbat på Donken, hem och mötte elli med ett stort nyinköpt piano!!! Hur underbart - snacka om att jag kommer våldgästa hennes rum allt mer nu! Som plus i kanten på denna fina fredag är det kladdkakans dag så vi passade på och baka lite . Vi har bott här 2.5 år och först nu har vi lyckats med en perfekt kladdkaka,,, Baka är nog inte min starka sida.
 
Fick glädje besked om att det är säkert att jag är en av de som får stipendium och får åka på utlands praktik i vår. Då drar jag till Uganda i 4 veckor!!! Woopa
 
Vill också skicka massor med styrkekramar till min krära bruur som skadat sig och ligger på sjukhus i Argentina. Tur nog kommer operationen ske i Sverige, nämligen en ben bit som lossnat i axeln bla. Nu kommer han ta ett steg närmre att bli lika cool som halv robot till vår mor - lite lik x-man typ.
 
 

Gosa ner sig

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhå Gosisar!
Hösten blåser på och vintern kommer allt närmre . Termometern visar 2.7 - snart under nollan.Då är det daga för levande ljus lite extra varmt te och den mysigaste tröjan på! Jag sitter för tillfället och läser lite, filisoferar lite och känner mig allmänt nöjd. Imorgon är det dags för goa nallar, grisar och tigrar igen!




Namn: Caroline Nelson
Ålder: 17 år
Bor: Norrköping och Askersund
Sysselsättning: Jobbar på Mcdonalds och pluggar till Djurvårdare
Intressen: Fotografera, Djur, Träna, Resa, Filmer
Framtidsplaner: *Volontärarbeta i Kenya, Diani Beach, med marinekologi sommaren 2014* Praktisera som vet.assistent i Uganda 2015.* Möjligen plugga vidare till veterinär i Budapest alt. Edinburgh om några år.* Resa jorden runt och älska livet!*






Design