Startsidan  ·   Instagram  ·   WeHeartIt  ·   Tumblr

Tillbaka till Barndoms Byn

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhå Godingar!

Idag har jag tillbringat dagen i min barndoms by Vretstorp hemma hos min kära far. Det är en kontrast att komma hem till Askersunf från Norrköping , men ännu större skillnad mellan Norrköping och Vretstorp! Vi har spenderat dagen utomhus med luftgevär, pilbåge, fyrhjuling o massa annat. Hur kan man inte älska ett sånt liv!?





Sommar i Sverige

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hahah ja, även om det regnar ska det grillas - de är det bästa!


Pimpad

Skrivet:    ·  Vardagens Guld


I toppen av vättern

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Tjingeling,
Hoppas ni har det bra ledig eller inte! Mor och jag tog oss en shopping dag igår och brännde på tok för mycket pengar.. nu ät jag iaf lite mer utrustad inför Kenya och snart börjar pillerkuren hahah Dessutom köpte vi en ny mobil, min hat varit totalt kaiko och bokstavligen fått eget liv sedan i julas så min mor lyckades övertala mig om att det var dags för en ny ^^

Efter en mysig dag på stan träffade jag en gammal vän - galen som få är hon, precis därför jag älskar henne så otroligt!




Home Sweet Home

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Tjollahopp,
Idag är sista skoldagen för denna vecka. Jag har räknat ut mina betyg och har endast 2 uppgifter kvar till sommarlov(!!!) hur sjukt skönt är inte det?
Som grädde på moset åker jag hemmåt idag mot min fina familj!


Kevin Richardson

Skrivet:    ·  Inspiration, Äventyr
Hur unerbart häftigt ser inte detta ut o vara! Hit kan man faktiskt åka som volontär om man vill se länken längst ner.
 
 
Klicka här för o komma till projektet.

KräftanCarro

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halloj,
Nu är man hemkommen från Kolmården och en mysrunda på stan med god paussallad tillsammans med FinaEwelina. Ett av dagens inköp blev en vandringsryggsäck jag tänkte ha till Kenya istället för en otymplig resväska.

Jag har dessutom bränt ben och armar - ajajaj säger jag bara! Så här sitter jag, insmord i After Sun och suktar efter solen som skiner där ute...


Me..Right Now

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Yep.. hos mig ser det ut såhär just nu - ganska precis exakt faktiskt..

Lördag i Maj

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
GodMorgon Godisgubbar!
Vädret viker inte här i Norrpan - solen skiner från morgon till kväll! Idag är jobbdag och senare grilla om det blir som planerat. Jag är så lycklig att det är sovmorgon för mindel och att jag inte börjar fören kl 8 - de är verkligen guldvärt!

Stort lycka till till alla som startar SM i Uddevalla idag - särskillt till min kära bruur<3

Här får ni en bild på min o Eve igår, håret flyger överallt hahah


Underbart!

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halloj Godingar! Hur skön har inte denna dag varit!? Vi har legat i solen hela dagen, först i parken - lunch - ut till lillsjön för att bada o sola lite till sen kolla på lite härlig hästtävling! Nu sitter jag hemna och käkar gottit + glass och isTe. Har så underbart fina vänner - gulligullisar är ni! Bästa dagen på länge :D


Senast

Skrivet:    ·  Vardagens Guld


Ge upp eller anta utmaningen

Skrivet:    ·  Inspiration, Vardagens Guld
God Kväll kära läsare,
 
Som ni vet har mitt djurintresse funnits med redan från när blöjan satt på. Att leva på att ta hand om djur, som veterinär eller djurvårdare, har alltid varit en dröm. Samtidigt som jag kännt att veterinär är över min nivå både kunskapsmässigt och när man ser på vilket ansvar man har vilande på sina axlar - konsekvenserna av sitt beslut kan leda till liv eller död. Därför är jag mäkta imponerad av dessa människor som ägnat sitt liv åt att lära sig allt och lite till om djur. Med tiden och i och med alla underbara praktikplatser med fantastiskt inspirerande människor har gnistan om att även lilla jag skulle klara av yrket som veterinär vuxit sig väldigt stark! Därav har jag börjat kolla runt på olika skolor i Europa och kommit fram till beslutet att jag är villig att ägna mina nästkommande 6 år att studera + resten av mitt liv för att ta hand om dem som inte kan be oss människor och hjälp - nämligen djuren. I och med olika orsaker har jag valt att inte studera vidare i Sverige utan har mitt sikte på städerna Pudapest eller Edinburgh.
 
Varför krångla så kan många tycka? Varför inte skulle jag säga? Är det inte meningen att man ska töja på sina gränser för att utvecklas? Kanske tar jag mig vatten över huvudet när jag sätter mig i skolbänken i ett land där jag ej kan språket utanför skolområdet och dessutom flyttar flera hundra mil bort från alla jag känner. Nå, en utmaning helt klart - men en utmaning värd att satsa på, inte sant? 
 
Tyvärr kan inte allt sväva på rosa moln och flyter inte alltid som en dans på rosor. Det uppstår komplikationer i "uppoffringar". Jag har aldrig tidigare brytt mig om pengar, att ha en god ekonomi har alltid bara varit en bonus i minga ögon så länge jag är glad och är nöjd med det jag gör och har så behöver jag inte mer. Jag menar inte att jag är stenrik och är ekonomisk oberoende, inte tvärt om heller för den delen - jag är precis som alla andra, klarar mig på det jag har och kräver varken mer eller mindre. Men i detta fall har jag kommit till en vädpunkt där jag insett att något så litet och obetydligt i mina ögon som pengar faktiskt kan ha stort inflytande på mitt liv trots allt. Jag vet inte om jag ska rynka pannan, tänka om & lägga ner eller anta utmaningen när jag ser slutsumman från budgeten på vad hela kalaset skulle kosta.
Men som ni som känner mig vet - ge upp är inte ett alternativ , inte ens i de allra svåraste situationer. Allt har en lösning, det gäller bara att hitta den. Hoppas bara att målmedvetenheten hänger i när det inte längre handlar om små saker som ex träning. Rätta mig om jag har fel men: Ju äldre man blir, ju större blir utmaningarna och ju säkrare måste man vara på vilka strider man ska ta. En krigare lägger sig inte för att dö - en krigare dör i strid!
 
Frågan är bör jag anta utmaningen och göra min livs uppoffring, eller ska jag ge upp och nöja mig med det jag har? Är utvecklig alltid bäst? Jag har hört att ska man vinna allt - måste man satsa allt.
 
Bring it on b*tch!

"De är folk"

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Ibland undrar man. Kommer dock fortfarande ihåg när jag målade den, och tyckte fötterna blev för runda när dom satts ihop ^^
 
 

I Fucking Love Sience

Skrivet:    ·  Inspiration

Härliga Fredag

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
God Morgon Godisgubbar!
Ätligen fredag, som vi har längtat - inte sant? För min del blev det sovmorgon, eller ja, klockan stod på 7 i alla fall men ingen skola att gå till! Så nu är jag hem kommen från en löprunda som gick ovanligt bra - konditionen börjar ta sig snart igen hoppas jag efter en vinter med allt för lite träning. Snart ska jag vandra ner mot civilisationen för att köpa hem mat och gotta i soffan med innan jobbhelgen tar sin början kl 14. 
 
Ha en go fredag!
 

Kunskap är makt

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Tjohuu,
Hoppas ni mår prima! Jag sitter här och kollar föreläsningar ang anatomi på youtube på den kanal jag visade för någon dag sedan. Jag antecknar förbrylt och Ne.se går på högvarv när jag översätter ord. Har man inget bättre för sig efterskolan passar det väl perfekt att lära sig lite till hihih Kunskap är makt som man brukar säga.
 
Var förövrigt ute och sprang intervaller tidigare idag. Det har varit sol hela dagen, lika så nu, men självklart ska det komma SKYFALL när jag är till springspåret. Det regnade sjuuukt mycket gott folk - 2 min och jag var plaskblöt rätt igenom, tom skorna! Jag tog plats under en gran några minuter men insåg snabbt att regnet inte skulle ge sig. Det fick helt enkelt bli ett blött (och lerigt!) löppass idag. Dusch inbyggd i träningen ;)  Kunde vrida ur alla kläder när jag kom hem hahah men det var skönt ändå - man blev ju åtminstone inte överhettad. 
 
 

Räkna ner

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halloj coolingar,
Jag har istort sett sommarlov redan nu. Det är på sista versen i alla ämnen och 2 ämnen är redan avslutade - hur fett!? Nu är det dags att börja räkna ner mot Kenya och andra höjdpunkter - jag kan knappt bärga mig!!! Jag vet- "man ska leva i nuet" blablablö... klart, men man måste få längta lite när de är något skojsigt på gång, eller hur?


Youtube Vet.

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
God Morgon! 
De är verkligen så skönt att sova, det går upp för mig varje morgon hahah tänk om man fick ligga i sängen hela dagarna... vad lat man skulle bli! ^^
Igår satt jag ock klicka runt på Youtube - ibland blir man så glatt överraskad av vad folk lägger ut. Man kan hitta istort sett vad som helst. Igår kom jag över en kanal som har inspelade föreläsningar på veterinär univeristet någonstans i världen - hur fett!? Då kan jag testa o se var mina språkkunskaper viker och dessutom lära mig lite nytt om djuren.
 
För er som är intresserade: 
 
Kanalen heter VETeLib

Kolmården och klättra

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Go Kväll Gubisgubbar, 
Måndagar är så älskvärda när det betyder heldag på Kolmården! Just nu är vi inne i Anatomi och Physiologi, så intressant! Har längtat efter dessa lektioner sen vi började ettan , så - ÄNTLIGEN!! :D 
 
När vi kom hem drog vi vidare mot klätterhallen , så kul men så jobbit fortfarande hahah trode jag skulle ha blibit lite starkare i underarmarna men nja knappast , kanske tvärt om ^^ 
Hur fett!? 

Into the Wild

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Ikväll innan jag somnar får det bli en favorit i repris - Into the Wild. Fin film helt klart.
 
 
 

Söndag i ett nötskal

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halloj,
Min söndag har varit precis sådär härlig sm söndagar ska vara. Vaknade halv 2 , käka frukost - ut o sprang - hem soffan, pizza och film hahaha bästa kombon! Naj nu ljög jag, så lugn har den inte varit har haft mycket plugg som jag tryckt in emellan överallt me nu måste ja ta en paus. Så nu sitter jag här och väntar på att pizzan ska bli klar  gottiiit!
Ha en bra söndags kväll godingar!
 
 Leonardo DiCaprio i filmen The Great Catsby
 

Sex and the city

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
God Morgon! 
Härlig dag idag,inte sant? Tyärr verkar solen ha gömt sig men hoppas den vill kika fram sådär kring lunch och resten av dagen. Idag vankas minnes konsert i skärblacka för Bob Marley vilket betyder goa människor, grilla och skön musik. Hoppas er dag komme bli minst lika bra! Men innan jag packar ihop för att åka vidare är det dags att knapra av några avsnitt av sex and the city, Den serien får en alltid på bra humör!
 
 
 
 

Fredag

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Tjena Godingar!
Redan hemma - detta ed halva skoldagar på fredagar är ett bra påhitt alltså stort + till skolan!
Funderar på att trotsa vädret som är ös regn och springa lite, men va det tar emot är det låter som att rutan ska gå sönder av allt smatter. Ikväll är planen film oc godis med Luli huhu låter rätt okej tycker jag!
 
Satt o snacka om ungar o att dom är läskiga idag, håller fortfaranda fast vid det men att dom är kul o gulliga på håll. Här är en unge som är söt , men - på håll..

Bermuda Triangle

Skrivet:    ·  Inspiration, Vardagens Guld
 
Halloj godigar! 
Här händer inte mycket därav ingen bloggning. Hur som så har jag varit Anitas klinik på en föreläsning om ögonsjukdommar på hundar i förrgår. Min mobil försvann på kuppen men den har nu hittat hem igen. Har spenderat en hel de tid framför datorn de senaste dagarna, mer än vanligt faktiskt. Har sett dokumentärer om allt mellan himmel och jord hahah en dekumentär var denna ovan om bermuda triangeln. Det är ett knepigt fenomen det där alltså, och klokare blir man inte av att läsa, se osv mer om det... Rekommenderar iaf att se denna, man blir väldigt nyfiken på vad som egentlige försigår därborta!!

Styckare

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Dagen idag har varit lugn med massa bus med hundarna.Jag fick oxå chansen att vara med när Rune styckade ett litet vildsvin - sen blev det grillat, hahaha så hemskt men de va gott och riktigt fina bitar vissa alltså!




Haik till Mangrund

Skrivet:    ·  Vardagens Guld, Äventyr
Hello Godingar! 
Igår var åkte vi upp mot sommarstugan med fullpackad bil och känslan; "Äntligen ut till paradiset igen!". Tyvärr tog det stopp när vi kom till hamnen för att lägga i båtarna och vattnet var på tok för lågt..suck.. Efter 4timmars bilresa fanns två val: Hoppas på att vattnet var lågt nog att gå över vid ett sund som finns. Eller vända och åka hem direkt. 
Självklart valde mamma och jag att testa om det gick att gå ut (Som annars inte fukar när det är normalt mycket vatten). Hur som så packade vi ner lite fika, klädde på oss varma kläder (de varnades för snö och kuliungvarning). 8-9h bilresa för 3-4h vandring, vi var sjukt trötta på kvällen när vi kom hem. Tyvärr vågade vi inte stanna över natten på Mangrund om vattnet skulle höjas igen så skulle vi vara strandsatta utan båt,mat och vatten. Bättre lycka nästa gång helt enkelt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snart ute på stranden.
 
 
 
 
 
 
 
Närmar oss.
 
 
Som tur var, var det istort sett helt torrlagt.
 
 
Välförtjänt morotsfika när vi kom fram.
 
Jag och Mor<3
Namn: Caroline Nelson
Ålder: 17 år
Bor: Norrköping och Askersund
Sysselsättning: Jobbar på Mcdonalds och pluggar till Djurvårdare
Intressen: Fotografera, Djur, Träna, Resa, Filmer
Framtidsplaner: *Volontärarbeta i Kenya, Diani Beach, med marinekologi sommaren 2014* Praktisera som vet.assistent i Uganda 2015.* Möjligen plugga vidare till veterinär i Budapest alt. Edinburgh om några år.* Resa jorden runt och älska livet!*






Design