Startsidan  ·   Instagram  ·   WeHeartIt  ·   Tumblr

Roadtrip

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Nu bär det av mot Norrpan med Bror, Har förberett med massor av pastapåsar så han kan äta sig mätt hela veckan haha


Vretstorp

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Här har ni bilderna från min dag i Vretstorp!

Bror jao

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhå! 
Vem är segast i världen på att lägga in bilder på datorn - jo Carro! Aja men någon gång kommer dom väl in - jag har ju faktiskt sommarlov och har blivit lite förslappad på den här lediga veckan ^^ 
Idag far jag tillbaka till Norrköping i en vecka för jobb, men denna gång åker jag inte ensam och inte tar jag tåget heller. MIn käraste bror har fått ett jobb i Linköping denna vecka så han ska bo hos mig på soffan så han kör ner. Hihi så himmla skönt att inte behöva ta tåget - och desutom ska de blir superkul att ha honom hos mig så vi kan träna tillsammans. Det ska vi nog förövrigt göra idag också - om vi hinner. Kanske tar vi ett löppass i crossbanan igen och denna gång ska även jag ha ett däck släpandes efter mig - ap jobbigt... 
 
 

28 Juni 2013

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhå, 
Nu har jag inte hunnit lägga in bildern från dagen på datorn än så det kommer förhoppningsvis i morgon.
När min far skjusade hem mig möttes jag i dörröppningen hemma av min bror som tog mig under armen och drog med mig ut till crossbanan för ett löppass i sanden. Så nu några timmar- och en stor potion grillatkött och potatissallad är kroppen trött , och dessutom känns det att det har varit två dagar med dubbelpass. Men det känns riktigt bra ändå eftersom att jag med mycket gott samvete åka från Laxå imorgon kväll med en extra bit tårta i magen efter att ha firat Morfars 70 års dag.

Nu kallar sängen - Puss på er! 

Morfar och kusin Markus vid sommarstugan för något år sedan :) 

Vretstorp

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Tjololo! 
Nu är Bråvalla i full gång och jag gissar att det inte är många som går rakt. Själv sitter jag i en badenbaden stol i min barndoms by - Vretstorp. Vet inte ens om detn finns med på kartan ^^ Men hur som så är det hur mysigt som helst, jag trivs verkligen att kommit hit då och då för att slappna av och bara at det lugnt. Hela familjen här är på jobbet eller fritids så jag har huset för mig själv hela dagen. Det firas såklart med att ta den skönast solstolen och den bästa filmen för att ligga och gassa i solen.
Jag har kameran som vän så jag räknar med att ta lite bilder som kommer upp senare idag/ikväll. 

 

Återuppliva utdöda arter

Skrivet:    ·  Inspiration
Hejsan, Jag hittade denhär undersökningen på National Geografics hemsida alldeles nyss. 
Ser ni reslutatet? Fler tycker att vi sak återuppliva utdöda arter om vi kan!
Jag läste artikeln i tidningen och kan berätta att de arter som det handlar om är bla sabeltandard tiger och mamut.  De har redan testat att återinföra pyreneisk stenbock bara för att se om den dog ut igen, är det verkligen etiskt?  

Jag kan tycka att vi ska låta bli, vi måste inte lägga näsa i blöt och testa bara för att vi kan. Även om vi kan ha varit en stor anledning till att många arter dött ut är vi inte skyldiga att återuppliva dem igen. Jag vet inte hur ni känner men att ens ha chans att stöta på en sabeltandad tiger känns lite läskigt - även om en sådan kanske inte vore farligare än en vanlig tiger... Vi som är emot kanske är rädda för det som är okänt, eller så har vi bara vett? 
Hur som så tycker jag att de djur som dött ut har dött ut av en anledning, de har antagligen inte kunnat anpassa sig till det som världen har blivit - de har blivit utslängda av naturen. Bör vi verkligen rota och röra runt i naturens gång mer än vad vi redan gör? 

Igår

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Min dag igår såg ut som på bilderna. Pretty Little Liars, Mys med hunden, nya böcker, skvaller, delade en cola med mig själv och inhandlade lite plock.



Betyg

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Då har de första betyget från Gymnasiet kommit och oj vad nöjd jag är!!


Frukost

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Keso & Banan + Latte Macchiato med Caramell = MUMS Frulle ;D





Kotte på besök

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hallådär! Oj vilken härlig sommardag detta har varit - jag har glidit runt i morgonrock och bikini hela dagen, legat i gräset och gosat med hundarna, bakat paj, gått en långpromenad, tränat, solat, kollat på film, läst ut en bok och nu på kvällen gottat i mat och kollat på film med familjen. 

När jag låg och halvsov i gräset i min fina rosa HelloKitty morgonrock i fleece kom en söt lite kotte vandrande med bestämda steg genom trädgården trots hundarna, fotoglad som man är var kameran på övervåning mitt mål, som tur var bestämde sig kotten för at stanna en stund. 
 


 
 

Stek i solen

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
 
Jag har det helt underbart skönt i solen hemma i Askersund. Hopas det fina vändret fortsätter hela veckan så jag kan ligga och steka dagarna i ända!!
 

Mangrund

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Godmorgon! 
Här kommer resten av bilderna från Mangrund :)









 
 
 

Mangrund

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejsan, här kommerbilder från våra dagar på Mangrund! 








 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mer bilder i morgon :) 
 
 

Jun. 23, 2013

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejsan!
Några dagar vid sommarstugan har varit superskönt och jag har mest legat i solen och bara njutit. Jag och bror har sprungt på stranden och dessutom rensat och ätit en hel del fisk. (Bilder kommer)

I lördags morse stod kl på 5.00 , då var det dags att göra sig klar för att ta tåget från Gävle till Norrköping för att jobba 2 dagar. Han vara i både Gävle-Uppsala-Stockholm och Norrköping på samma dag - Mycket skickligt!
Jag är nu påväg hem till Askersund för en vecka ledigt innan Juli jobbet drar igång för fulla muggar.
I juli händet också något jag längtat efter i ca 4-5 år!! :D


Mamma helg

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhej!
Jag har spenderat helgen med mamma, vi har myst runt käkat på Texas, köpt massa godis, tränat, Kollat på After Earth och solat. Den sötingen köpte även en grill till mog som är blå och fin som är perfekt att bära med till parker osv för busiga grillkvällar med vännerna.

Nu sitter vi i bilen påväg hem mot Askersund. Imorgon bär det av mot mitt älskade och så fruktansvärt efterlängtade favvoställe - Vår sommarstuga Mangrund! Känns så himmla bra att åka dit, detta kommer innebära ingen bloggning osv från min sida fram till Lördag då jag ska jobba och måste ta tåget hem till Norrpan.
Här har ni lite fina bilder från helgen.









15 Juni 2013

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Shakalaka! 
Det var fett skönt att vakna upp i morse och se solen skina genom persiennen och veta att jag har ledigt idag! Jag har absolut inget planerat - en riktig sommarlovs dag helt enkelt. 

Jag gick ut och sprang en sväng igår när jag kom hem efterjobbet så var klar vid typ halv 11 ^^ Men då fick jag det gjort iaf. Benen var tunga efter nästan 10 timmar på jobbet men shit va skönt det var och ännu en gång blev jag påmind om varför jag älskar att träna! 
Jag somande med blött hår så nu står det åt alla håll men för en gång skull ser det faktist bra ut. 

 

Jun. 13, 2013

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhej,
Nu är jag hemma och har ätitså mycket hård bröd att det är sjukt!! Men shit va svårt de är att sluta äta när mam väl tagit ett - så himmla galey gott!!
Skolavslutning idag hur som - super skönt! De firades med pankakor tillsammans med elli och ett jobb pass på 9,5h. I morgon kör vi lika långt - goa pengar det där blir alltså :D Dessutom är alla så sjukt trevliga och roliga så man längtar dit bara för alla medarbetare!




Sommarlov

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejsan, nu gåe jag om nårga timmar till skolan för skolavslutning och sommarlov - 11 vckor ledigt känns inte helt fel! Kommer sakna skolan, ämnena, klassen och allt sjuk mycket men det ska bli fett skönt att bara jobba, chilla och slappa! 
jag väcktes nyss av att Donken ringde mig så ag börjar jobba vid halv 12 istället för 4 idag, hoppas jag hinner trycka i mig lite lunch innan!! 
Hur som så känns det helt asbra att jobba på skolavslutnibgen ochd agen efter - ingen i klassen är trots attl kvar. Alla har å¨kt hem för att börja sommarjobba eller bara kt hem så det blir en väldigt lite klass som heter Djurpark idag - och harvarit de 2 sista veckorna ^^
 
Puss på er, vi hörs nog inte mer idag, kanske inte i morgon heller, har tt långt pass från morgon till kväll då också. 

11 Juni 2013

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejsan! Glömde bort att blogga igår, mem hade en ur mysig eftermiddag med mina fina tjejor! Vi åkte och åt supergod och ännu finare glass på Smultronstället och mös vid vid lillsjön. Så himmla skönt och mysigt! Nu börjar det riktigt kännas som sommar, glass till lunch och myiga kvällar vid sjön med glada och superfina vänner - så det ska vara.
Jag och Elli tog oss dessutom an springspåret på kvällen - Kanon!!






Someday I'll catch a firefly

Skrivet:    ·  


Jun. 10, 2013

Skrivet:    ·  
Efter en superkul förmiddag på gymmet med skolan sätter jag mig nu vid nya köksbordet och äter god kyklingsallad.Träningen för dagen avklarad med ett bra box-pass + lite kort på gymmet efter, nu ska jag bara slappa och göra vad jag känner för!


Food

Skrivet:    ·  


Gu´ så fint

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halloja, 
Solen skiner idag också men jag stänger in mig på jobbet och serverar burgare hela dagen istället. Efter jobbet blir det att springa hem för att vandra vidare och hämta köksbordet vi köpt, och eftersom att ingen av oss har bil så får vi bära det hem helt enklet ^^ Ska bli as skönt att kunna sitta ner och äta frukost vid ett bord istället för på golvet , stå eller sitta i soffan och säcka ihop. Ni får se bilder sen när det står på plats! 

Nu är det dessutim bara sista veckan i skolan kvar vilket kommer bestå av träningsdag på Måndag, Realkampen på Tisdag, Städning av skåp på Onsdag och skolavslutning på Torsdag. Känns värt ;) Jag ska iaf jobba torsdag och fredag så kan inte åka hem ändå. 

Jag fick min ledighets ansökan beviljat för två veckor i Juli så nu är det bestämt att jag ovh familjen drar upp till Sommarstugan och glassar lite - SÅ HIMMLA SKÖNT!!! 

Lunch i parken

Skrivet:    ·  
Hejsan,
Här sitter jag i parken och gassar lite i solen, köpte nyss en sallad så jag får i mig lite lunch innan jobbey. Super gott!!


Hit the spot

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhej,
Kolckan stod på 7.30 imorse men aldrig i mitt liv att jag skulle orkat röra mig mer än stänga av klockan då! Vaknade igen vid 10 och varfortfarande trött som satan men bestämde mig för att springa innan frukost och hinna göra det innan det blev allt för varmt. Nu sitter jag här efter en bra löprunda, supergod frukost och 2 avsnitt av Glee och ska snart klä på mig för att gå mot parken eller stan innan jobbet. 

Elli har fåt in allt i lägenheten med fortfarande i kartonger, får se om jag kan hjälpa henna att få iordning lite, kännr hur som superbra att vi ska bo tillsammans! :D 

Miracles do exist.

Skrivet:    ·  Inspiration
Min väns historia om gårdagen.

Nu ska jag berätta om ett mirakel, ett mirakel som jag fick chansen att uppleva ikväll. Jag jobbar som djurskötare i Askersunds hembygdsgård. Kvällspasset började lida mot sitt slut och snart skulle jag sitta på cykeln på väg hem igen. Men innan det skulle jag kolla till hönsen så att allt stod rätt till. Jag öppnade dörren till hönsgården och allt såg ut som det skulle. Men efter en lite mer noggrann titt på marken fann jag 3 döda kycklingar ligga i spånet. "Fan", tänkte jag, tog en djup, sorgsen suck och böjde mig ned för att ta ut de döda kycklingarna. Jag tog upp den största av dem tre först. Den var iskall. Jag antog att den hade frusit ihjäl. Jag böjde mig ner för att ta upp kyckling nummer två. Den var alldeles uttorkad och det syntes att den hade legat död ett bra tag. Innan jag hann greppa den andra kycklingen kände jag en lätt, lätt ryckning i handen. Någonting hade rört på sig. Jag öppnade handen och såg på den lilla blöta, iskalla kycklingen som hade huvudet hängandes och kroppen ihopvikt som en boll. Inte kunde det väl varit den som rört på sig? Jo, mycket riktigt. Ytterligare ett svagt ryck i ena benet fick mig övertygad. Den levde fortfarande. Ett litet lyckorus for genom min kropp, 1 hade klarat sig i alla fall! Men samtidigt kom också paniken. Vad skulle jag göra med den? Mamman hade stött bort den eftersom hon hade på tok för många ägg att ruva på, hon hade helt enkelt inte plats för kycklingen. Och den var allt för svag, kall och livlös för att klara sig om jag hade lagt ner den på marken där jag först såg den igen. Så jag såg inte att jag hade något annat val än att ta med den hem. Efter att ha letat på handdukar och rivit söder toalettpapper som skulle hålla den torr och varm, hördes ett litet pip. Ett svagt litet pip, och sedan ett till. 

Det är ungefär 6 timmar sedan jag hittade henne och under de här sex timmarna har det hänt mycket! Från att vara död till att ha öppnat ögonen, blivit tillräckligt stark för att hålla upp huvudet, fått upp värmen och torkat helt, börjat pipa (högljutt!!), nästan lärt sig gå och fått ett namn. Nu ligger Svea i min säng, tätt intill mig. Det är ett mirakel att hon lyckats överleva.




 

Vill se!

Skrivet:    ·  

Fint

Skrivet:    ·  


Allt och lite till

Skrivet:    ·  
Hallåå, Dagen igår blev lika sköns som jag hoppades på! Han sova tills jag vaknade, äta nudelwok i parken med tjejorna , äta massa balerina kladdkaka, vinna 5 kampen med laget, steka i solen i parken några timmar, handla lite nytt till lägenheten(igen), träna och slappa! Han med allt och lite till :D
Jag dka när som ta på mig bikini och bege mig mot parken för atr strka lte innan jobbet. Ikväll när jag kommer hem kommer dessutom Elli bo här !




Lyckligast i världen!

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hej Gladisar! 
Åh jag är lyckligast i världen! Av den enkla anledningen att snart får jag sommarlov, jag har inga skolarbeten kvar , har fått veta att jag har nått över mina mål i många kurser i skolan, idag är det fint väder och jag är leeediiiig!! vilket innebär att så fort vi har fikat klart i skolan med ballerina kladdkakak och mjölk ( som även det är en anldening till mitt lyckorus) ska jag ta min filt,en burk med vattenmelon och somna i solen vid springspåret, kvällen igår blev trevligt med kubbspel,fotboll och massa prat. Dessutom flyttar Elli in idag och det kommer bli så himmla awsome! Som ni ser kan listan göras låååång - Livet är så bra!! 
Bilden är snodd av Ewelina, klicka in på hennes blogg här

Nytt till MyPlace

Skrivet:    ·  


Bäst!

Skrivet:    ·  
ÄNTLIGEN!! Sista skolarbetet inlämnat! Fått veta vilket betyg jag får i engelska - det bästa jag någonsin fått!! :D Nu god kyklingsallad till lunch -Allt är bara bäst!!




Donken vet!

Skrivet:    ·  Vardagens Guld

4 Juni 2013

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhej gladisar! 
Lite kallare idag än igår - inga shorts idag inte! Bördan att böra hem den tunga vattenmelonen igår blev överstruken alldeles nyss när den fick bidra till mumsig vattenmelon-frukost , MUMS!! 
Nu ska jag göra mig klar för en dag med film och bus, så himmlar kul.
 

Låter bra!

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hallojsan! 
Klar och hemma från jobbet hlt slut i benen och armarna efter att ha bärt på en fetts tor vattenmelon från strömmen och hem samtidigtr som jag pratat i telefonen med andra handen. Inte lätt att vara tjej och förväntas kunna göra två saker samtidigt. Jobbet gick hur som bra och jag börjar komma in i det hyfsat bra nu alltså. Blir dock lite väl stressigt när det är fullt med folk och några som jobbar - men vi lyckas bra tycker jag!

Idag slutade jag vid 12 , så vi köpte med oss lite thai mat och satte oss i solen i Kärleksparken och käkade vi vattnet. Sedan for jag vidaer hem för att införskaffa lite nytt till lägenheten eftersom att Kalle nu har flyttat ut och Elli flyttar in på Onsdag. SÅ nu är det rätt tomt utan mattor och köksbord osv. Så indag införskaffades bestick, gardiner + stång osv, lite köksredskap och annat plock hit och dit. Är på jakt efter ett relativt billigt men snyggt barbord nu, ringde på ett som var perfekt idag men det sålde igår tyvärr :( Bara att leta vidare.

Imorgon blir det film och mys hela dagen + grillkväll i parken med kubb fotboll och vollyboll med hela glada klassen. Kommer bli super bara vädret håller sig upp! 

Nu har jag skrivit en uppsats hihi. Pusshej<3

Find your way to paradise

Skrivet:    ·  




1 JUNI

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
 
Glad Sommar godingar! 
Solen skiner och jag har redan hunnit äta vattenmelon-frukost ute på altanen i nya bikinin. Så himmla skönt! Dagens ska spenderas med sol, öveningskörning, enduro, hundar, mamma och långa promenader. Låter kanon i mina öron. 

ha en bra dag och kämpa på med era mål, Puss på er!
Namn: Caroline Nelson
Ålder: 17 år
Bor: Norrköping och Askersund
Sysselsättning: Jobbar på Mcdonalds och pluggar till Djurvårdare
Intressen: Fotografera, Djur, Träna, Resa, Filmer
Framtidsplaner: *Volontärarbeta i Kenya, Diani Beach, med marinekologi sommaren 2014* Praktisera som vet.assistent i Uganda 2015.* Möjligen plugga vidare till veterinär i Budapest alt. Edinburgh om några år.* Resa jorden runt och älska livet!*






Design