Startsidan  ·   Instagram  ·   WeHeartIt  ·   Tumblr

Surfplatta: Check

Skrivet:    ·  Uganda 2015
Hejsan, Nu börjar förberedelserna dra igång inför utlandsresorna i skolan. Som ni redan vet ska jag få åka till Uganda i fyra veckor för att jobba med en veterinär. Det ska bli otroligt kul!! 
 
Hur som så antar jag att jag kommer ha begränsad åtkomst till internet och elektronik överlag. Men jag ska försöka se till att få iordning på det för att kunna blogga och överföra bilder till dropbox och gör mer plats på kamerans minneskort. Så får ni inte direkt uppdateringar får ni det i efterhand. Så,materialnördar som vi är i detta land har jag köpt mig en surfplatta. Den billigaste jag fick tag på men den kommer duga finfint! Igår damp den ner på posten och jag började ladda ner de appar jag kommer ha användning för ; Dropbox och sype i stort sett hahah
 
Tar inge plats, ingen vikt i bagaget - perfekt!
 
 
 

Livet i ett nötskal

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhå, Nu har jag två glada nyheter!
1. Igår efter djurparken kom Ewe o hämtade mig i snöyran. Vi for till stallet där hon redan fixat ordning båda pollarna så vi snabbt kom iväg på en superhärligt mysig uteritt! Fy vad jag gillar den där Ewelina alltså, puss på dig goding!
2.Idag bjöd Eve på fredagsfika , Operatårta - gottit!

27 Januari 2015

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
God Kväll, 
Nu har jag slagit mig ned i soffan med datorn i knät och kollar på film/kollar på roliga saker att köpa/ pratar i telefon/ äter glass. Dagen på kolmården har varit som alla andra dagar där - ruuuligt!! Disskussioner, fixat med ormarna och jätteintressant vargföreläsning! Passande i dessa tider när vargen och vargjakt är ett så omtalat ämne + att lära sig mer om vargar tackar ialla fall inte jag nej till!
 
Imorgon väntar "Framtids dag" i skolan, men olika föreläsningar om saker att göra efter studenten och inspirationshistorier från beresta folk, försvarsmakten osv. 
Ååh, man bara går och räknar ner - snart händer allt!! 
 

Lura sig själv

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Tjena Coolingar, 
Här sitter jag och inbillar mig att jag pluggar stenhårt, fast att jag nu insett att jag i själva verket mer sitter o viftar på tårna, står på huvudet i soffan och försöker lära mig gå på händer.. Suck för prov imorgon.. Men förutom prov ska vi ha en rolig dag i djurparken tillsammans med, förhoppningsvis, nya djurparkselever! Vi ska mysa runt i parken, jag och Kalle ska få prata som aldrig förr - bästa! - och dessutom ska ja öva mig på tigerinformationen inför folk och inte bara i för mig själv. Ska bli kul - prata är alltid kul, inte sant!? 
 
Planen är att troligen smita iväg från plugget och sömnen och istället gå på bio om någon timme - låter kanon i mina öron idag, men kommer troligen inte tacka mig själv imorgon när jag sitter där i skolbänken med provet framför mig och klockan tickar.. fast å andra sidan kan jag trösta mig med att jag ändp inte kan sitta och plugga hela natten - och vem vet - jag kanske dör imorgon o inte vill jag spendera mina sista timamr med o plugga! 
 
 
 

Glidare

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Tjolo!
Shit, veckan har gått så fort att det känns som att det aldrig hänt! Nu är det söndag iallafall och veckan har varit himmla bra! Träning, djur, vänner, familj o lite till. I lördags kom bror och mor över för en dag med spa på vildmarkshotellet - en födelsedags present till mor från oss barn ;) det va det mysigaste och mest avslappnande på länge!! Yoga i delfinariet på morgonen, god frukost, bad o mys hela dagen lång med avslut med massage och tillslut mat på texas. När mor och bror åkte vidare hem stannade jag hos Ewe och vi hade myskväll med tvspel, godis o film.

Nu har jag nyss komnit hem från jobbet och lagar mat inför veckans alla matlådor o snart kommer Issa så ska vi dra oss mot bion o kolla film - perfekt avslut på go vecka!


Brudar o dans

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhå, Igår efter jobbet blev det utgång med brudarna. Vi gick o lyssnade på Stoffe som var kvällens trubadur och dansade för fulla muggar. Go kväll med goa vänner ♡☆


Bästa dagen på året

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halloj Godingar!
Idag har jag äntligen kommit tillbaka till skolan vilket innebär kolmården - och dessutom fått ett chockande men oj så glädjande besked - bästa dagen på året detta alltså!

Nu har jag jobbat några timmar och ska fira bästa dagen med bio tillsammans med kollegor och issapissa♡ Så nu sitter jag här o väntar på att mitt sällskap ska komma hit!


Året 2014

Skrivet:    ·  Inspiration, Vardagens Guld
Halloj Godingar, nu när det är 2015 är det väl dags för en sammanfattning av 2014,inte sant!? Min jul va super, nyår lika så  - underbara vänner och familj! 
Under året 2014 har jag...
 
Tagit hand om djur...
 
Umgåtts med fina vänner...
 
Ätit sjukt mycket morötter,ett tag åt jag ca 2.5kg morötter/dag!!...
 
Druckit litervis med te och läst en hel hög med böcker...
 
 
Tagit farväl av en riktigt riktigt bra menator...
 
Umgåtts med dessa snyggingar!
 
Sovit på tok for lite och pluggat arslet av mig, vissa dagar fick jag sjukanmälamig från skoldagen för att hinna med allt plugg...
 
Gjort en fantaskitsk resa till Kenya! Något som jag allt annat än ångrar, checkade av en drös saker från min bucketlist, bla åka på safari, ta närbild på vild rovfågel och simma med vilda delfiner..
 
Tagit dykarcertifikat, både open water och advance.
 
Upplevt en annan värld -långt från våra gråa betongblock.
 
 
Hängt med goa klassen
 
 
Hängt en hel del på kolmården
 
Och med dom här...
 
Tagit det efterlängtade körkortet och firade med en glass!
 
Haft underbar praktik med lite fler djur
 
Kommit min kära mor allt närmre
 
Tränat och pussat på mina gosisar till hundar!
 
Bytt stadssus mot tystnad och fågelkvitter emellanåt
 
Gått så mycket på bio att..
 
 
jag tillslut lämnade in unifromen på Donken och började kalla Sf bio för mitt jobb!
 
Blivit uttaget till lärling och får tillbringa två dagar i veckan med kolmårdens rovdjur!! bla. dessa  godingar!
 
Spenderat så mycket tid med detta kaiko så jag börjar bli som henne <3
 
 
 
Lärt Gullis att baka bullar
 
Dansat med masaier i Kenya...
 
Gosat med djur
 
Hängt med dessa tokar
 
 
Klättrat
 
Påbörjat jägarskolan och hoppas på att vara godkännd jägare till sommaren.
 
Lämnat en bit av hjärtat i Afrika
 
ja.. vad ska man säga. Året har minst sagt varit toppen! Djur, vänner, framgång, möjligheter, utmaningar och fantastiska upplevelser - det har varit värt allt slit utan tvekan. Nu satsar vi allt på 2015!
Namn: Caroline Nelson
Ålder: 17 år
Bor: Norrköping och Askersund
Sysselsättning: Jobbar på Mcdonalds och pluggar till Djurvårdare
Intressen: Fotografera, Djur, Träna, Resa, Filmer
Framtidsplaner: *Volontärarbeta i Kenya, Diani Beach, med marinekologi sommaren 2014* Praktisera som vet.assistent i Uganda 2015.* Möjligen plugga vidare till veterinär i Budapest alt. Edinburgh om några år.* Resa jorden runt och älska livet!*






Design