Startsidan  ·   Instagram  ·   WeHeartIt  ·   Tumblr

♡ Dagen ♡

Skrivet:    ·  Vardagens Guld


Oslagbar

Skrivet:    ·  Inspiration
Idag är en såndär härlig dag, en sådan där dag då man känner för att rädda hela jorden, skapa fred i världen och göra mirakel där det behövs. Det bästa med dessa dagar, som kommer allt oftare, är att man verkligen tror på sig själv och tror att man kan göra allt lika enkelt som att vända en femma! Dagar som dessa tror jag att man kan flyga till månen på en makaron... Om alla planer skulle funka i praktiken i morgon? Njaaa, tveksamt - men idag - absolut!
 
Jag undrar så vad det är som triggar igång dessa dagar - vad har jag gjort under dagen, dagen innan osv som fått in mig på detta spår? Oavsett vad det är så mår man för himmla bra! Oslagbart!
 
Inte är det väl bara jag som vissa kvällar blir så inspirerad att jag kan sitta i timmar och klura på ideér, planer och mirakel man vill genomför!? 
 
Och som grädde på moset såhär på kvällskvisten - En underbar sång: Sunshine song av Jason Marz
 

Kolmården & Stallet

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhå,
Nu sitter jag som så många andra svenskar framför tvn och kollar på Idol. Dagen har spenderats på kolmården precis som mina måndagar och tisdagar kommer spenderas detta läsår, efter följde jag och Evelina med till Ewelina till stallet och petade lite på hennes fina polle - doften i stallet ♡♡ fy vad jag saknar att ha häst!


IKEA

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halloj,

Påväg till Norrköping stannade mor och jag till på IKEA, och som vanligt kommer man inte ut tomhänt därifrån. Denna gång blev det en tvhylla - perfekt!


Test kör banan

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Nu är jag tillbaka i Norrköping och har plockat iordning inför skolstart i morgon - det ska bli så kul! Här i lägenheten möttes jag av mjölbagge invation i våra skafferier ...suck...

Bilderna är från igår när vi firade min födelsedag genom att gå SM enduro spår hahah jag test körde på Micke - det ser fint ut grabbar!




Tillbaka till verkligheten

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hejhå,
Nu är söndag och imorgon ska jag äntligen få komma tillbaka till skolan, jobbet, Norrköpin och vänner. Runt 12 sätter vi oss i bilen - ska bli så skönt!! Det är så knepigt det här med att tycka om skolan - inte alls många tycker om det eller längtar tills det börjar , men jag är en av dom som faktiskt gillar det haha Samtidigt har det avrit lite farligt att gå hemma nu när jag varit sjuk och de andra gått i skolan - man har fått känslan av att; Ja men det här funkar det också. Inte då att jag tänker bli en sådan som sitter hemma hela dagaran och inte gör någonting alls - ta dig i kragen Carro!
 
På schemat ser det ut som att det kommer bli ett rutinmässigt år med samma tider varje dag - men roliga ämnen ska vi ha iaf - spec måndag och tisdag då vi kommer tillbringa dagarna på djurparken!
 
 

MysMorgon

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
God Morgon,

Åh så mysigt det är att fylla år!
Nu sitter vi utslagna i soffan och kollar på film - bästa ♡


Fredag

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Jahopp, sista dagen som omyndig har spenderats med hundarna och mor i skogen. ihihi jag fyller imorgon! Det är så mysigt att fylla år - tårta, sång, frukost på sängen och glatt humör!


Onsdag

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Sämre kan man ha det.


Vad gör jag om dagarna

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
En sak som är positivt med att vara sjuk men ändå inte må dåligt (har en magbakteri, lite som magsjuka, så får inte finnas bland folk för länge) är att man får längre sommarlov. Okej, vädret är höst men hur som - jag har massor av tid till att göra sånt jag tycker om som inte kräver allt för mycket fysisk ansträning, dvs inga löprundor... Så vad gör jag på dagarna? Jo, för det mesta sitter Whippe o jag o kollar tv, eller jagar fåglar i trädgården, skäller på folk som går förbi på gatan genom fönstret och ah sånt man gör när man är ledig helt enkelt. Annars klinkar vi på pianot och försöker lära oss lite nytt medan vi dricker massor av o'boy. Så, ah - jag klagar inte ^^


Hund med mustasch

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Trots att jag är hemma och sjuk har man aldrig en tråkig stund när man har sin goda vän Whippe med sig. Imorse hoppade han upp i min säng och gosade ner sin stora mustasch i mitt yrvakna ansikte - haha bästa väckningen!

P.S han är en hejare på piano!


Hemma i Sängen

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hemma, sängliggandes och sjuk såhär första skoldagen - jag börjar detta läsår starkt! Har nyss duschat och sitter nu inlindat i många lager täcken o filtar och försöker bli varm igen.

Såg förövrig denna bild som min systers pojkvän la ut på instagram - han hitta en snygging på stranden. hahah jag dör, så himmla fel de kan bli ibland!!


Torsdag

Skrivet:    ·  Diani Beach 2014
Therese, Gloria, Jag , Abraham och Oscar

 
Hej Gladagubbar,
Här har ni lite bilder jag inte haft tillfälle att lägga upp. Bilderna är från skolan där vi spenderade en del tid. 
Som ni kanske redan vet är bilden längst ner på vår fina väggmålning i biblioteket, huhu vist har jag god kunskap om hur jorden ser ut ;)

Räkfrossa

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Såhäääär trevlig dag och kväll har jag haft idag tillsammans med Anita. Kolmården, kliniken i söderköping, räkfrossa , skratt till tårar och underbart härligt humör! Nu är vi hemkommna och det är dags att dejta kudden - ögonen går i kors.



Framtidsval

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Ledig dag, inga planer betyder att allt man i vanlig fall glömmer för stunden när man har fullt upp ploppar upp i huvudet och vägrar lämna. Snart börjar jag sista året på gymnasiet, om ett år går jag inte längre i skolan - jag måste alltså ha en ny plan för vad jag ska göra. Lätt för vissa medan andra vrider sig i plågor om nätterna. Jag har alltid haft en klar syn på vad jag vill och inte - men nu... Vart tog min förmåga att vara beslutsam vägen!? 
Jag vet att jag inte behöver bestämma mig idag - men snart är det dags och då vill man väl ändå vara 100% säker att man valt någolunda rätt.  Jag har visserligen lärt mig att den som väntar på något och ger det tid kommer sluta med ett bra resultat - inget blir bättre av att skynda.
Jag är klyven, ju mer jag tänker på det ju mer osäker blir jag. Dags att ta sig i kragen och försöka tänka på annat för några timmar...
 
 

The O.C

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Sista dagen ledigt innan jobbet och sedan skolan drar igång igen. Inte ska man gå händelserna i för väg men faktum är att det bara är en vecka kvar av mitt sista sommarlov - vart tog tiden vägen!? Idag har jag inga planer - just nu ligger jag i soffan o kollar på O.C, sämre kan man ha det!



Soliga Lördag

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Hallo Godingar,
Min dag har spenderats med Anita på djurparken; härligt väder, gott sällskap och fina djur under bar himmel - dagen kunde knappats blivit bättre!
 
 
 

Instängd i ett betongblock

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Nu har det gått en vecka sedan min Kenya gick mot sitt slut och känslan av att vara instängd har fortfarande inte försvunnit. Det må vara så att jag bor i en lägnhet i stan - men jag har spenderat dagarna utomhus så mycket som möjligt för att, bokstavligt talat, slippa krypa på väggarna . Jag saknar att känna sand, lera och grus mellan tårna - att kunna gå barfota överallt. Att somna till de brusande vågorna och shyssornas ihärdigt starka spel.
 
Redan när vi lämnade vårt boende i Kenya hade jag känslan i kroppen att "Nu begår du ett av ditt livs största misstag i att lämna denna vackra plats.", vilket inte blev bättre när jag möttes av 4 filig, rak motorväg full med bilar - den ena pompigare än den andra - upplyst av gatulampor var 10 meter när jag kom hem till Sverige. Allt kände så tillgjort, så överdådigt, så överdrivet. Jag fick känslan av att någon stängde in mig i en betong låda , som att man ville skrika man inte fick luft. Från afrikas avslappnade livstil till detta uppstyrda betongblock - en tvärvändning som heter duga!
 
De flesta som pratat med mig sedan jag kom hem igen vet att jag trivdes som fisken i vattnet i Diani och helst av allt vill jag åka tillbaka redan ikväll, tyvärr så kommer verkligheten ikapp... Som många av er också troligen redan tänkt och som jag även kan säga, det var inte sista gången jag spenderar tid ur mitt liv i Kenya, i Diani. 
 
Vissa må tycka synd om afrikas befolkning att de inte har alla de materiella tillgångar vi har, att de aldrig vandrat på gatorna i en stor stad som är vardagsmat för många av oss. Men har tanken någonsin slagit dig att det kanske inte är dem det är synd om - det kanske är vi, stadsmänniskor, som har dragit den största nitlotten? Även om befolkningen i Diani och Ukunda (de samhällen vi spenderade tiden i) inte har samma materiella lyx - kanske är det vi som är de fattiga och dem som är de rika? Inte materiellt sett men deras gemenskap är obetalbar.
Volker sa till oss samma morgon vi skulle fara att han inte kan känna avundsjuka, att varför ska man känna avund när man istället kan glädjas åt att det går bra för andra. - ja, varför? Är inte det bevis nog på att vi har vissa saker att lära från våra vänner i söder?
 
De må kanske inte ske detta år, men snart nog ska jag sätta mina bara fötter i sanden i Diani och kunna andas normalt igen..
 
 

Hamma i Norrköping

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Halloj,
Nu är jag i Norrköping, min mor körde hit mig och alla saker i onsdags. Vi svängde också in på elgiganten för ett spntan köp av en tv - bästa priset så kunde bara inte låta bli!
Gårdagen blev att spendera i söderköping med Anita på kliniken - sedan räkor på kvällen.

Idag har jag gått på stan med Ewelina och införskaffat lite nödvändigt och vissa lite mindre nödvändiga saker haha

Ha en go kväll!



Diani Beach

Skrivet:    ·  Diani Beach 2014
Hallå, då är jag hemma i Sverige igen. Flyget mellan Addis Ababa och Stockholm fick motorfel så vi fick vända i luften tillbaka till Etiopien. Där blev vi kvar någon timme innan vi fick ett nytt plan. ca 7 timmar försenade,dvs ca 27 h på resande fot, var det väl på tiden att landa och slippa sitta stilla och vänta.. 
Min mor mötte upp mig på flygplatsen och efter att ha kramat om Therese och tackat för en härlig reskompis blev vårt första stopp donken!
 
Men fy bubblan vilken härlig tid jag har haft i Kenya. Aldrig trode jag att det skulle nästa in sig så djup i mig! Helst av allt ville jag inte tillbaka alls, en månad är lång semester och man har börjat skapa sig ett liv där man tillbringat sin tid. Man har fått in rutiner, känner igen folk på gatan, har fått vänner, känner sig bekväm och hemma - det var tungt att säga hej då till alla de fina människor man lärt känna , vem vet - kanske kommer vi aldrig mer ses.. Nej - jag ska tillbaka, så lätt slipper de inte undan mig!

Gråter inombords

Skrivet:    ·  Vardagens Guld
Det är med tungt hjärta vi lämnar detta fina land. Vi sitter nu på flygplatsen i Mombassa och vill allt annat än att sätta oss på planet och lämna Kenya. Men vilken underbar resa det har varit med härliga människor och fantastiska upplevelser. Hela dagen har gått åt till att krama om alla glada vänner vi har haft turen att få träffa och lära känna.

Kenya kommer för alltid ligga mig varmt om hjärtat efter detta.

Btw, Saknar redan att få gå barfota överallt..skor är så överskattat...
Namn: Caroline Nelson
Ålder: 17 år
Bor: Norrköping och Askersund
Sysselsättning: Jobbar på Mcdonalds och pluggar till Djurvårdare
Intressen: Fotografera, Djur, Träna, Resa, Filmer
Framtidsplaner: *Volontärarbeta i Kenya, Diani Beach, med marinekologi sommaren 2014* Praktisera som vet.assistent i Uganda 2015.* Möjligen plugga vidare till veterinär i Budapest alt. Edinburgh om några år.* Resa jorden runt och älska livet!*






Design