Startsidan  ·   Instagram  ·   WeHeartIt  ·   Tumblr

Tsavo East

Skrivet:    ·  Diani Beach 2014, Äventyr
Hejhå, Nu är vi tillbaka i vårt kära Gate House som det heter och vi har varit på en superhärlig 2 dagars safari i Tsavo East. Tyvärr blev det inget big five för oss vi såg varken geopard eller noshörning, men en snabb glimt av en lejonninea på jakt. Dessutom räknade vi upp till över 100 närmare 200 elefenter - så sjukt att mycket att de andra tillslut satte sig ner eftersom att det bara var elefanter vi såg och dom var ÖVERALLT! Redan 1 minut in, precic efter att vi gissat på att någonsorts antilop skulle vara det första djuret vi skulle se och att de större djuren så som ex elefant skulle vi få se om vi hade tur, står en flock på ca 30 elefanter i buskarna. Det värmer i hjärtat att se att det finns några kvar iaf.
På kvällen vid Voi Wildlife Lodge, efter en god afrikans buffé,  satt vi på terassen och kollade på stjärnor - helt plötsligt ser vi att 43, noga räknat, elefanter lyckats smyga sig till vattenhålet 50 meter från oss för att dricka vatten. Ett under att så många stora djur knappt ger ifrån sig något ljud! Det enda vi hörde var en dovs mullrande till och från och en plask av en snabel eller fot på vift - så där satt vi, under en lysande klar stjärnhimmel och kollade på dessa magnifika djur - nästan så detta var det bästa delen av hela safarit.
 
Djur vi såg: Elefanter, Zebror, Elefanter, Lejon, Vattenbock, Impala, Giraffgasell, Elefanter, Giraffer,Babianer, Hyena, Buffel, en hög olika fåglar i vackra färger och former, lite fler elefanter, andra olika arter antiloper och gaseller. Hur som är vi riktigt nöjda!
 
Dessa små godingar hittade jag när vi gjorde ett snabbstopp precis innan grinden.
Denna glade man mötte oss utanför grinden till Tsavo East, en riktigt härlig prick! På 10 minuter han vi prata fotboll, giftemål med hans söner, säkerhet i parken, hur viktig turismen är för kenya, vi lärde honom lite svenska, han försökte sälja hattar till oss och allmänt prat från en pratglad skämtsam man. Så himmla härliga människor!
 

 



DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR

Namn: Caroline Nelson
Ålder: 17 år
Bor: Norrköping och Askersund
Sysselsättning: Jobbar på Mcdonalds och pluggar till Djurvårdare
Intressen: Fotografera, Djur, Träna, Resa, Filmer
Framtidsplaner: *Volontärarbeta i Kenya, Diani Beach, med marinekologi sommaren 2014* Praktisera som vet.assistent i Uganda 2015.* Möjligen plugga vidare till veterinär i Budapest alt. Edinburgh om några år.* Resa jorden runt och älska livet!*